Lisanne Braat

Postdoc | Geomorphologist | Video editting

Rubicon granted!

February 19th, 2020

Hallo allemaal!

Super goed nieuws! Ik heb een Rubicon beurs gekregen om onderzoek te doen naar deltas op planeet Mars. Dit onderzoek ga ik uitvoeren aan de California Institute of Technology. Beter bekent als Caltech. Voor de niet wetenschappers die dit lezen; dit is de universiteit van de Big Bang Theory ;), of van Alex van Modern Family, haha. De universiteit heeft een super goede reputatie en ik ben vereerd om hier naartoe te mogen.


Met deze persoonlijke beurs kan ik het onderzoek uitvoeren wat ik zelf heb bedacht. Met behulp van numerieke modellen (die we normaal gebruiken voor onderzoek en ingenieurswerk op Aarde) wil ik onderzoeken hoe, hoeveel en hoelang er vroeger water stroomde over het oppervlak van Mars. Als we beter weten hoe lang bepaalde gebieden hydrologisch actief waren en waar bepaalde sedimenten werden afgezet, kunnen we de beste plekken aanwijzen om te zoeken naar leven op Mars.


In de toekomst zal ik meer berichten posten over dit onderzoek.


Bedankt voor het lezen!Announcements

  • Rubiconbeurs voor drie Utrechtse onderzoekers - UU website
  • Rubicon awarded grants round 2019-2 - NWO website  • Mars / Earth